Wat is er lekkerder dan thuiskomen in een warm en gezellig huis… eigenlijk is dat het fijnste wat er is. Vaak komt de CV- ketel hier aan te pas maar hoe kan je er lekker warm bij zitten maar ook besparen ?

De winter staat voor de deur en dat betekend dat we massaal de thermostaat een tikje hoger zetten, maar daar moet de ketel enorm hard voor werken. En aangezien we in Nederland wonen kan er in de koude periode, die best wel wat langer kan duren dan drie maanden, behoorlijk wat gestookt worden. En niet alleen de verwarming vraagt aandacht van de ketel maar ook een heerlijk warme douche wordt medemogelijk gemaakt door de ketel. Het hele jaar door staat die dus voor je klaar. Een jaarlijks onderhoudsbeurtje aan de ketel is dus niet geheel overbodig, en het vernieuwen van een oude ketel is soms helemaal niet zo gek.

Door onderhoud op je ketel of juist het aanschaffen van een nieuwe, zuinige ketel kan je een hoop geld besparen. Van een koude douche worden we nu eenmaal niet vrolijk en dus is het slim je ketel de nodige aandacht te geven. Wanneer de ketel goed is afgesteld  zal deze zuiniger werken, en dat voel je in de portemonnee.

In een gemiddeld huishouden in Nederland zorgt de energierekening voor een behoorlijke kostenpost en als je, je nu eens bedenkt dat deze 50% bestaat uit de stookkosten van de kachel dan klinkt het logisch dat dit een behoorlijk bedrag kan schelen.

Met een goede energiezuinige, goede ketel zorg je dus al voor een besparing en om te voorkomen dat je toch de thermostaat een tikje hoger zet kan er nagedacht worden over woning isolatie. Woning isolatie zorgt ervoor dat de woning de gestookte warmte langer/ beter binnenshuis houdt. En met een product met een hoge isolatiewaarde kan dit zomaar een paar graden schelen.