Vergelijk energie en gasprijzen

Je komt thuis, draait de verwarming een paar graden omhoog, zet de lampjes aan en gaat in de keuken aan de slag. Dit alles is natuurlijk mogelijk omdat je aangesloten bent op gas en stroom. Maar weet je ook daadwerkelijk hoeveel gas en stroom kosten, hoeveel jij er voor betaalt én hoe je kunt besparen op gas en stroom zonder minder te verbruiken? Vergelijk energie en gasprijzen om snel te besparen op deze kosten.

Wat kost stroom?

1 kWh stroom kost gemiddeld tussen de 0,17 en 0,19 cent. Wat je uiteindelijk betaalt is afhankelijk van de energieleverancier die je kiest. De kosten die je betaalt voor stroom bestaan uit verschillende onderdelen namelijk de kale leveringskosten, transportkosten en energiebelasting. Een groot gedeelte van je energierekening bestaat uit belasting. Vergelijk energie daarom voor goedkope stroom.

Wat kost gas?

De prijs van een kubieke meter gas ligt meestal tussen de 0,59 en de 0,70 cent. Gas is en blijft relatief duur ondanks dat de olieprijzen veel schommelen. Ook hier betaal je weer vooral belasting maar ook regiotoeslag. Dit zijn kosten die je betaalt voor het transporteren van het gas. Dit komt uit Slochteren, een klein plaatsje in Groningen, en wordt gewonnen uit een gasbel. Hoe verder weg je woont van Slochteren, des te hoger is de regio toeslag. Woon je dichter bij Slochteren? Dan is de kans groot dat je regio toeslag een stuk goedkoper is. De kosten hiervoor worden per regio bepaald en hier kun je dus niet op besparen. Vergelijk energie en gasprijzen daarom voor de voordeligste gasprijs. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Vergelijk energie om meer dan 300 euro te besparen

Door ieder jaar over te stappen naar een andere energieleverancier, kun je profiteren van de wisselende tarieven. Energieleveranciers veranderen maandelijks hun prijzen waardoor het zomaar kan zijn dat je over een jaar flink kunt besparen. Tussendoor kun je ook al een vergelijking maken, zo weet je ook wat de energieprijzen om dat moment doen. Vergelijk energie daarom regelmatig om er zeker van te zijn dat je gebruik maakt van voordelige tarieven en niet te veel betaalt voor gas en stroom.